OKULA DÖNÜŞ TANIŞMA VE ISINMA OYUNLARI-2
OKULA DÖNÜŞ
TANIŞMA VE ISINMA OYUNLARI-2
Merhaba Sevgili Meslektaşlarım,
Bu hafta uyguladığımız canlandırıcı etkinlikten bir diğeri Zip/Zap/Zop /Boing oyunu . Evet ilk başta bu kelimeler nasıl oyuna dönüşecek düşündürebilir fakat işimiz gücümüz oyun da bizim diyerek yola çıkalım.
Oyuncu Sayısı : 5+
Oyun Alanı : Açık bir alanda ya da sınıf ortamında öğrencilerimizin birbirlerini görüp rahatlıkla göz teması kurabileceği bir çember olunur.
Materyal: Herhangi bir materyale ihtiyacımız yok :) Elimizde güzel enerjilerle dolu bir top hayal edelim yeter 😎
Yaş grubu : Okul öncesinden büyük yaş grubuna kadar uyarlanabilir.
Nedir ve ne amaçla oynarız? : Zip, Zap, Zop enerji ve odaklanma içeren bir oyundur. Öğrenciler çember içindeki arkadaşlarına Zip, Zap , Zop kelimelerini kullanarak bu enerjiyi birbirine aktarırken, göz teması kurarak odaklanmış da olurlar. Böylelikle bir ritmi birlikte çember içinde döndürürler. Etkinlik ayrıca alanı, seçimi, “enerjiyi” ve sırayı keşfetme fırsatı sunar.
Nasıl oynarız? : Öğrencilerimizi çember şeklinde durmaya davet edelim. Gruptan “Zip, Zap, Zop” kelimelerini üç veya dört kez hep birlikte tekrar etmelerini isteyelim.
- Aktiviteyi tanıtalım: Elimde bir enerji topu olduğunu hayal edin. Oyuna başlamak için, elimdeki enerji topunu göndereceğim ve şunu söyleyeceğim: "Zip.”
- Bir sonraki kişinin enerjiyi aldığını ve hemen yine sağındaki kişiye “Zip” diyerek başka birine ilettiğini açıklayalım.
- Bu kişi onu bir "Zip" ile başka bir katılımcıya iletir. "Boing" diyerek ellerini kaldırdığında dendiğinde o kişi oyunu solundaki kişilere geri göndermiş olur. Ve o kişiden oyun " Zap " ile devam eder.
- Kişi "Zop " dediğinde bu hayali enerji topumuzu göz teması kurduğu kişiye gönderir ve oyun o kişiden devam eder.
- Oyun devam eder ve enerji daire etrafında hareket ederken “Zip, Zap, Zop” dizisi tekrarlanır. Tüm oyuncuları tüm vücutlarını enerji göndermek ve göz teması kurmak için kullanmaya teşvik edelim.
- Enerjiyi istedikleri kişiye gönderebilirler ama amaç tüm oyuncuları dahil etmek. Oyunu uygulayalım. Bir hata varsa, öğrencileri tartışmadan oynamaya devam etmeye teşvik edelim. Ritimli ve grup dinamiği ile gitmek önemli sevgili öğretmenlerim.
Yorumlar
Yorum Gönder